Hopp til hovedinnhold
Illustrasjon av boka Dialog om seksualitet - Kunnskap og praktiske råd for fagpersoner.
RVTS Øst
Publisert på
  • Del:

Ny og god anmeldelse av boken Dialog om seksualitet i Psykologtidsskriftet

Tidsskrift for Norsk psykologforening har anmeldt boken Dialog om seksualitet, som ble utgitt av RVTS Øst i fjor. Bokas redaktør er Line Ruud Vollebæk i RVTS Øst, og flere fra både RBUP og RVTS Øst har bidratt til det faglige innholdet.

«Allerede ved lesning av baksideteksten ble det imidlertid tydelig at denne håndboken fortjener sin plass i det faglige rampelyset.» Slik står det i anmeldelsen av boka Dialog om seksualitet i Psykologtidsskriftet.


Boken betegnes som «Et nyttig bidrag til terapeutens verktøykasse i møte med krevende samtaler om seksualitet." Videre skriver anmelderen: "Dialog om seksualitet lever i høyeste grad opp til løftet om å være konkret. Vage selvfølgeligheter er luket vekk til fordel for håndfaste, nyttige råd som kan tas i bruk umiddelbart. Eksemplene bidrar med knagger fra arbeidshverdagen, og grepene som presenteres, er gjennomgående enkle å forstå. Les gjerne denne boken før lunsj, få i deg litt mat og møt resten av dagen faglig styrket til å håndtere samtaler om seksualitet

Slik heter det i anmeldelsen av vår fagbok «Dialog om seksualitet» som står på trykk i Tidsskrift for Norsk psykologforening, Vol 60, nummer 2, 2023, side 116–117 .

Mer informasjon og bestilling

Dialog om seksualitet gir en praktisk innføring i ulike temaer du som fagperson kan møte på i samtaler knyttet til seksualitet. I tillegg til kunnskap om ulike temaer, inneholder boken praktiske eksempler, fokuserer på hva det som fagperson er viktig å reflektere over og gir konkrete råd om hva som bør vektlegges for å få til en god dialog om seksualitet. Boken har et hovedfokus på samtaler med unge og unge voksne (12 til 25 år), men kan være nyttig for de som jobber med voksne som er eldre enn 25 år også.

Boken ble opprinnelig utgitt som et av elementene i samtaleverktøyet Play it right. Denne reviderte utgaven utgis som en fagbok for studenter og fagpersoner, og selges uten de andre elementene i Play it right. Boken inneholder bidrag fra 22 forfattere, er redigert av Line Ruud Vollebæk og ble gitt ut i 2022.

For bestilling av boka, besøk RVTS Øst sine nettsider her: https://www.rvtsost.no/play-it-right