Hopp til hovedinnhold
Illustrasjon av barn og voksen i skolen.
RVTS Sør
Publisert på
  • Del:

Bli med på årets digitale planleggingsdag – helt gratis

Årets digitale planleggingsdag fra RVTS Sør heter LINK – Livsmestring i norske klasserom. Den handler om skolens aller viktigste oppgave – nemlig å gjøre barn og unge i stand til å håndtere livet sitt. Både her og nå, og videre inn i voksenlivet.
 

Sjekk ut planleggingsdagen her.

Dagens barn og unge har det bra og fungerer på mange måter godt. Samtidig er det mange som sliter med for mye stress, opplevelse av å ikke strekke til, fysiske og psykiske plager, liten framtidstro og lav skoletrivsel.

«Helsevesenet skaper ikke psykisk helse. De reparerer den. Psykisk helse skapes der mennesker lever livene sine,» sier professor Arne Holte.

Skolen har stor betydning for elevers vekst og utvikling. I denne planleggingsdagen gir vi deg og dere en innføring i undervisningsopplegget LINK, som rett og slett er livsmestring med et positivt fortegn. I LINK-timene jobber dere sammen med elevene for å styrke selvbildet og skape gode og trygge klasserom. Her skal det være rom for å lykkes og rom for å feile. Elevene får også anledning til å reflektere sammen over relevante dilemmaer og øve seg på å ta gode valg for seg selv og for hverandre.

LINK brukes på mange skoler og i mange kommuner i landet vårt allerede. Det er også oversatt til dansk og deler av det til engelsk. Det brukes i Italia og på Malta, så hvorfor ikke prøve det ut på din skole? Hvis du allerede bruker det kan kanskje denne planleggingsdagen kanskje gi dere en oppfriskning og ny inspirasjon.

 

I fjor var det 59 skoler som brukte den digitale planleggingsdagen vår, og tilbakemeldingene har gitt oss tro på at dette er en form som slo an for dere lærere. Planleggingsdagen i år er som i fjor, gratis og kan gjennomføres når det passer dere best.

 

I år oppfordrer vi dere til å verve en «venne-skole» og få de med på digital planleggingsdag også. Alle skoler som gjennomfører en testsamling/samling blir med i trekningen av et gratis klassesett med LINK-materiell. Vi trekker 10 vinnere den 20. oktober klokka 15.30. Vinnere annonseres kan du se nedenfor:

Vinnere:

  • Asak skole
  • Berg skole
  • Brandbu barneskole
  • Byfjord skole
  • Flosta skole
  • Forsøl skole
  • Heddal ungdomsskole
  • Holviga skole
  • Jaer skole


Gratulerer!


Klikk her for å bestille LINK-materiell.


Lykke til med skolestart høsten 2023!
Fra alle oss i RVTS Sør.

Sjekk ut planleggingsdagen her.